Automata kazánok, pellet égőfejek, kazán vezérlések, pellet forgalmazása


Megoldásainkkal Ön az alábbi előnyöket élvezheti!

- függetlenség az energiaszolgáltatóktól
- egyszerű és biztonságos üzemeltetés
- maximális komfort
- gyors megtérülést követő jelentős megtakarítás
- értéknövelő beruházás
- KÖRNYEZETTUDATOSSÁG


Tovább a kínálatunkhoz... »
  • A szélenergia tárolásával forradalmasítaná az energiaellátást a Statoil
    Publikálva: 2016-03-22 09:36:08

    A norvég Statoil hétfőn bejelentette: egy lítium akkumulátor alapú tárolórendszer kiépítését tervezi a világ első lebegő szélerőmű-telepén Skócia partjainál - számol be a CNBC. Ha sikerülne a szélenergia által termelt áramot eltárolni, az hosszútávon megváltoztatná a megújulók jövedelmezőségét, így azok szélesebb körben is vonzóvá válhatnának. 

    Az új rendszert, amely a Batwind nevet viseli, a cég több egyetemmel és beszállítóval közösen fejleszti majd ki, miután múlt héten aláírták a skót kormánnyal a megállapodást.

    A rendszert 2018 végéig hozzák létre, kezdeti kapacitása pedig több mint 2 millió iPhonéval ér majd fel.

    Mivel a megújuló energiaforrások, mint a nap, illetve a szél, nem biztosítják folyamatosan az energiát, ezért a tárolás létfontosságú kérdés az alacsony-széndioxidkibocsátásra és a megújulókra való áttérés szempontjából a jövőben.

    Azokban az időszakokban, amikor magas a megújulók energiatermelése és alacsony a kereslet rá, az áramot eltárolnák, míg nagyobb igénybevétel esetén később felhasználnák azt. Ha ez sikerülne, azzal javulni tudna a megújuló energiaforrások jövedelmezősége, így szélesebb körben is vonzóbbá válnának.

    Egy nemrég megjelent tanulmány szerint az energia tárolásával akár 3,5 milliárd dollárt is meg lehetne takarítani 2030-ig.

    A Statoil tárolórendszerét a Hywind Scotland "szélerőmű-parkban" fogják tesztelni öt darab lebegő turbinával. A parkot jelenleg építik, az áramtermelés a tervek szerint 2017 végén indulhat be. A Statoil szerint a szélerőmű-telep durván 20 ezer háztartást lát majd el árammal.

    A szélenergia tárolásával forradalmasítaná az energiaellátást a Statoil   Forrás: www.portfolio.hu

    « vissza az összes cikkhez