Automata kazánok, pellet égőfejek, kazán vezérlések, pellet forgalmazása


Megoldásainkkal Ön az alábbi előnyöket élvezheti!

- függetlenség az energiaszolgáltatóktól
- egyszerű és biztonságos üzemeltetés
- maximális komfort
- gyors megtérülést követő jelentős megtakarítás
- értéknövelő beruházás
- KÖRNYEZETTUDATOSSÁG


Tovább a kínálatunkhoz... »
  • UNIÓS SZIGOR VET VÉGET AZ UTCÁK FŰTÉSÉNEK
    Publikálva: 2016-02-03 17:25:41

      Jöhetnek a korszerű, nullaszázalékos házak.
    Uniós szabályok tüntetik el a jövőben az energiapocsékoló társasházakat, ezen belül a lakásokat. Egy tavaly elfogadott törvény két lépcsőben szigorítja a hazai épületenergetikai előírásokat: az új, korábbinál szigorúbb határértékeknek 2017. december 31-ig csak az uniós és állami forrásból történő felújítások esetében kell megfelelni. 

    Ezt követően jön a második fázis: 2018. január 1-je után minden energetikai korszerűsítésbe belevágó hazai társasháznak teljesíteni kell az új előírásokat. Ráadásul 2020. december 31-ét követően pedig minden új építésű épületnek teljesítenie kell az úgynevezett "közel nulla energiaigényre" vonatkozó előírást - derül ki a Házfórum.hu és a Társasházi Háztartás szaklap közleményéből.

    A szigorítás leglényegesebb eleme, hogy előírja a hőátbocsátási tényező csökkentését. Magyarul szeretnék elérni azt, hogy a társasházak és a bennük lévő lakások ne az utcát fűtsék. 

    Ez a szakértők szerint a korábbinál vastagabb és jobb minőségű szigetelésekkel teljesíthetőek. Nem mellékesen ebben az esetben számottevően mérsékelhető a fűtésszámla is. Egyben utalnak arra is, hogy régiós szinten lemaradásban van Magyarország: Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában és Csehországban már 2008 óta érvényben vannak azok a követelmények, amelyek Magyarországon csak 2018-tól lesznek hatályban”.

    Egy-egy háztartásban az energiakiadások jelentősek. A KSH múlt év első felére vonatkozó 
    adatai szerint a háztartások egy főre jutó havi fogyasztásához 72 214 forint kellett. Ezen belül az élelmiszerekre ment el a legtöbb pénz, 19 267 forint, azaz a teljes kiadás 27 százaléka. A második helyen állnak a lakásfenntartási és háztartási energiára fordított kiadások: egy háztartásban fejenként 16 471 forint volt, ami az összkiadás 23 százalékát adta. 

    Forrás: www.vs.hu
     

    « vissza az összes cikkhez