Automata kazánok, pellet égőfejek, kazán vezérlések, pellet forgalmazása


Megoldásainkkal Ön az alábbi előnyöket élvezheti!

- függetlenség az energiaszolgáltatóktól
- egyszerű és biztonságos üzemeltetés
- maximális komfort
- gyors megtérülést követő jelentős megtakarítás
- értéknövelő beruházás
- KÖRNYEZETTUDATOSSÁG


Tovább a kínálatunkhoz... »
  • Törvényben csökkentenék az árat
    Publikálva: 2015-01-19 21:21:46

    Az energiahordozók árának drasztikus világpiaci zuhanására alapozva a Magyar Szocialista Párt törvényjavaslatot terjeszt be a parlamentnek a lakossági gázár 20, az áramár 10 százalékos csökkentése érdekében. Tóth Bertalan képviselő kijelentette: nem hagyják, hogy az árcsökkenéséből származó hasznot a kormány, a fideszes oligarchák vagy a szolgáltatók lenyúlják.

    Mivel a kőolaj és a gáz világpiaci ára drasztikusan csökken, az MSZP a háztartások átlagfogyasztásának mértékéig 20 százalékos gázszámla-csökkentésre, valamint 10 százalékos áramdíj- és távhőár-csökkentésre nyújt be törvényjavaslatot, amely 2015. április 1-én lépne életbe - jelentette be hétfőn Tóth Bertalan frakcióvezető-helyettes. A politikus "világító pénznek" nevezte a díjcsökkentést, mivel pártja nem engedi, hogy a csökkenő energiaárakból származó megtakarítást a kormány eldugja vagy ellopja. "Világító pénz ez azért is, mert arra való, hogy a magyar átlagemberek világítsanak, fűtsenek vele" - mondta az MSZP-s politikus.
    Tóth Bertalan tájékoztatója elején felhívta a figyelmet arra, hogy a kőolaj világpiaci ára az elmúlt fél év alatt több mint a felére csökkent, s ezt a földgáz ára is pár hónapos késéssel követni fogja. Rámutatott arra is, hogy piaci elemzők szerint ez az árcsökkenés tartós lesz.

    "Az olcsó gázból származó hasznot eddig olyan fideszes oligarchák fölözték le, mint a MET Zrt.-ben érdekelt Garancsi István, Orbán Viktor házi pénztárnoka - jelentette ki Tóth Bertalan, hozzátéve: az MSZP szerint ez nem mehet tovább."A mostani gázárcsökkenés hasznát oda kell adni a magyar átlagembereknek. Rövidebben fogalmazva: ami jár, az jár!"

    Az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta: az energiahordozók világpiaci árának csökkenéséből származó megtakarítást világító pénznek nevezik azért, mert szerintük ezt arra kell felhasználni, hogy az átlagemberek világítsanak, fűtsenek vele, hogy olcsóbb legyen a gáz, az áram, a távhő. "És világító pénz ez abban az értelemben is, hogy ezt nem lehet ellopni - jelentette ki Tóth Bertalan. - A kormány nem nyúlhatja le és nem dughatja el ezeket a világító pénzeket! Ezt a pénzt oda kell adni a magyar átlagembereknek!"

    Tóth Bertalan ezt követően bejelentette, hogy a zuhanó világpiaci árak miatt az MSZP a háztartások átlagfogyasztásának mértékéig 20 százalékos gázszámla-csökkentésre, valamint 10 százalékos áramdíj- és távhőár-csökkentésre nyújt be törvényjavaslatot, amely 2015. április 1-én lépne életbe.

    Az MSZP-s politikus felhívta a figyelmet, hogy a világító pénzből végrehajtott árcsökkentés csak az átlagfogyasztás mértékéig járna a háztartásoknak (kivéve a távhőt, ahol nincs átlagfogyasztás). Vagyis csak azok kapják meg a teljes számlájukra vonatkozóan az árcsökkentést, akik az átlagmennyiséget, vagy annál kevesebbet fogyasztják. Akik többet energiát használnak el, az átlagfogyasztás fölötti mennyiségre továbbra is a jelenlegi tarifát fizetik az MSZP törvényjavaslata szerint.

    Az MSZP frakcióvezető-helyettese rámutatott: a világító pénzek általuk javasolt felhasználása azért igazságos, mert a hétköznapi átlagembereknek segít a legtöbbet. "Aki a medencéjét, vagy a szaunáját akarja fűteni, annak az átlag feletti fogyasztására nem jár a világító pénz" - jelentette ki Tóth Bertalan, hozzátéve: átlagfogyasztásnak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal honlapján szereplő adatokat tekintik. A földgáz esetében ez 1200 köbméter évente. Áram esetében pedig 2400 kWh évente.

    A politikus kitért arra is, hogy javaslatuk természetesen nem érinti a nagycsaládosok kedvezményét, hiszen ők is tudják, hogy egy nagycsaládnak az átlagosnál nagyobb lehet az energiafelhasználása. "Ezért a nagycsaládok esetében akkor is érvényesíteni lehet a teljes árcsökkentést, ha a fogyasztásuk az átlagot meghaladó mértékű."

    Tóth Bertalan felhívta a figyelmet arra, hogy a 20 illetve 10 százalékos világító pénz energiatakarékosságra ösztönöz, hiszen ha valaki a teljes számlájára szeretné ezt a kedvezményt, csak annyit kell tennie, hogy a fogyasztása nem lépi túl az átlagfogyasztást. "Ezért mondjuk azt, hogy a világító pénz a hétköznapi átlagembereké. Így jut el a gázár csökkenéséből származó világító pénz minden átlagemberekhez. De csak hozzájuk!"

    Az MSZP frakcióvezető-helyettese végezetül megismételte, hogy "a Fideszben is értsék" : az MSZP nem hagyja, hogy a gáz árának csökkenéséből származó hasznot a kormány, a fideszes oligarchák vagy a szolgáltatók lenyúlják. "Ez a világító pénz az átlagembereknek jár, hogy világítsanak, fűtsenek vele! És azért is világító pénz ez, mert nem hagyjuk, hogy ellopják! A kormánynak meg kell hallania az átlagemberek szavát, amely így hangzik: ami jár, az jár!" - zárta sajtótájékoztatóját Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

    Forrás: www.stop.hu

    « vissza az összes cikkhez