Automata kazánok, pellet égőfejek, kazán vezérlések, pellet forgalmazása


Megoldásainkkal Ön az alábbi előnyöket élvezheti!

- függetlenség az energiaszolgáltatóktól
- egyszerű és biztonságos üzemeltetés
- maximális komfort
- gyors megtérülést követő jelentős megtakarítás
- értéknövelő beruházás
- KÖRNYEZETTUDATOSSÁG


Tovább a kínálatunkhoz... »
  • A napelemek után már a hõszivattyúkra és szélerõmûvekre is újabb sarc jöhet
    Publikálva: 2015-01-19 18:21:42

    Illés Zoltán, a második Orbán-kormány környezetügyért felelõs államtitkára szerint a napelemekre kivetett termékdíj után újabb megújulóknál jöhet a termékdíj. A kormányzat zöldpolitikájával kapcsolatban a volt államtitkár igencsak élesen fogalmaz: láthatóan nem értik a kor szellemét, ahol még a hatalmas szénvagyonú Kína is átáll zöldenergiára.

    Tovább folytatja a kormány környezetvédelmi politikájának kritizálását Illés Zoltán, a második Orbán-kormány környezetügyért felelõs államtitkára. A volt államtitkár múlt héten a napelemek megadóztatása miatt akadt ki, hétfõn pedig a Népszabadságnak adott interjújában Illés azt mondta, hogy a mostani kormányban nincs már súlya a környezetvédelemnek. A jelenlegi kormányzás a volt államtitkár szerint egyre jobban emlékeztet a Tanú címû filmre a bármely pozícióban bevethetõ Pelikán elvtársakkal.

    Illés szerint a Fideszben vannak olyanok, akik valamiféle balos elhajlásnak vagy a gazdagok hóbortjának tartják a környezet- és természetvédelmet, de az uralkodó felfogás szerint csak egy felesleges akadály a gazdasági tervek megvalósításának útjában. Az elõzõ kormányban a volt államtitkár szerint még érvényesült egyfajta egyensúly az értékek és érdekek között, mára csak a nyers érdekek maradtak.

    A volt államtitkár szerint a loajlitás valódi tudás nélkül nem ér semmit. Illés állítása szerint ráadásul a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelõs államtitkárság által beterjesztett salátatörvény nemcsak a napelemekre, hanem a szélerõmûvek és a hõszivattyúk fõ alkatrészeire is termékdíjat vetne ki, ez következik ugyanis az elfogadott törvénybõl. Ilyet csak az ír le, akinek fogalma sincs a fenntarthatóság alapvetõ összefüggéseirõl, és bármi áron eleget akar tenni annak a felülrõl jövõ elvárásnak, hogy be kell bizonyítani: a megújulók drágábbak az atomnál – tette hozzá Illés Zoltán.

    A volt államtitkár szerint láthatóan nem értik a kor szellemét, ahol még a hatalmas szénvagyonú Kína is átáll zöldenergiára, Illés szerint nem fogják fel, hogy az atomfizikus végzettségû Angel Merkel német kancellár nem politikai okokból mond le az atomról, hanem azért, mert tudja, hogy ha meg kell fizetni az atomerõmûveknek a kockázatokat fedezõ felelõsségbiztosítás reális költségeit, akkor az atomenergia soha többé nem lesz versenyképes. A második kétharmad Illés véleménye szerint nagy lehetõség lehetett volna a viszonyok konszolidálására, ám most inkább úgy fest, bele fog fulladni a hozzáértés hiányába és a mérhetetlen mohóságba.

    Forrás: hvg

    « vissza az összes cikkhez