Automata kazánok, pellet égőfejek, kazán vezérlések, pellet forgalmazása


Megoldásainkkal Ön az alábbi előnyöket élvezheti!

- függetlenség az energiaszolgáltatóktól
- egyszerű és biztonságos üzemeltetés
- maximális komfort
- gyors megtérülést követő jelentős megtakarítás
- értéknövelő beruházás
- KÖRNYEZETTUDATOSSÁG


Tovább a kínálatunkhoz... »
  • Nanohuzalos ruházattal védekezhetünk fûtés nélkül a hideg ellen
    Publikálva: 2015-01-12 17:37:09

        Washington, 2015. január 9., péntek (MTI) - Nanohuzalos ruházattal védekezhetünk fûtés nélkül a hideg ellen a Stanford Egyetem kutatói által kifejlesztett technológiának köszönhetõen.     Az épületek és a lakások fûtésébõl adódik a globális energiafogyasztásnak közel a fele. Kényelmünkért nagy környezeti árat fizetünk, hiszen a fûtés felelõs az üvegházhatású gáz globális kibocsátásának harmadáért - idézte a kutatást irányító Yi Cuit a PhysOrg hírportál.
        Az üvegházhatású gáz kibocsátását hatékonyabb szigeteléssel és jobb termoizolációs anyagok felhasználásával igyekeznek mérsékelni. Yi Cui és kollégái azonban más megközelítést választottak, és a helyiségek fûtése helyett az emberek "személyre szabott" melegítésére helyezték a hangsúlyt.
        A kutatók a "közönséges" ruházat bevonására könnyû, hajlékony és "lélegzõ" anyagokat fejlesztettek ki. A speciális nanohuzalos ruházat sokkal hatékonyabban véd a hideg ellen, mint az átlagos viselet, ráadásul a "bevonat" kiváló elektromos vezetési tulajdonságokkal rendelkezik, így melegíthetõ egy külsõ energiaforrás segítségével.
        A Stanford Egyetem tudósainak számítása szerint az általuk kifejlesztett textil révén személyenként ezer kilowattóra takarítható meg évente, annyi energia, amennyit havonta egy átlagos méretû otthon fûtésére használnak fel az amerikaiak. 
        Az energiatakarékos újdonságról szóló közlemény az Amerikai Kémiai Társaság (ACS) folyóiratában, a Nano Letters legújabb számában látott napvilágot.
           
    http://phys.org/news/2015-01-nanowire-people-warmwithout.html Forrás: MTI 


    « vissza az összes cikkhez