Automata kazánok, pellet égőfejek, kazán vezérlések, pellet forgalmazása


Megoldásainkkal Ön az alábbi előnyöket élvezheti!

- függetlenség az energiaszolgáltatóktól
- egyszerű és biztonságos üzemeltetés
- maximális komfort
- gyors megtérülést követő jelentős megtakarítás
- értéknövelő beruházás
- KÖRNYEZETTUDATOSSÁG


Tovább a kínálatunkhoz... »
  • Déli Áramlat - A gázvezetékrõl tárgyal pénteken Moszkvában a bolgár energiaügyi miniszter
    Publikálva: 2014-12-18 09:46:11

    Budapest, 2014. december 17., szerda (MTI) - A bolgár energiaügyi miniszter vezetésével küldöttség utazik pénteken Moszkvába, hogy tárgyaljon a Déli Áramlat gázvezeték építésének megkezdésérõl, amit orosz részrõl szóban néhány hete leállítottak - közölte a Ria Novosztyi orosz hírszolgálat szerdán. Eközben orosz lapértesülés szerint a gázcsõgyártó cégek továbbra is szállítják Bulgáriába a Déli Áramlat Fekete-tenger alatt húzódó elsõ szakaszához a csöveket.     A bolgár energiaügyi miniszter utazásáról szóló bejelentésre néhány nappal azután került sor, hogy hétfõn új tárgyalásokat szorgalmazott Angela Merkel német kancellár Bulgária és Oroszország között a Déli Áramlat gázvezeték megépítésérõl. 
        A Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel folytatott megbeszélésén a német kancellár azt javasolta, hogy a tárgyalásokat a már megkötött szerzõdéseket alapul véve kellene újrakezdeni. Angela Merkel azt hangsúlyozva, hogy az Európai Unió lényegében nem ellenzi az oroszországi földgázt Ukrajna megkerülésével Európába juttató vezeték megépítését. Európai oldalról "nem mondták le" a projektet - fogalmazott akkor Angela Merkel.  
        Vlagyimir Putyin orosz elnök december elsején Ankarában jelentette be, hogy Oroszország eláll a Déli Áramlat gázvezeték megvalósításától, és helyette Törökország felé vezetõ szállítási útvonalat építene ki. Az orosz államfõ ezt akkor azzal indokolta, hogy Oroszország a jelenlegi körülmények között, az EU ellenkezése miatt, nem tudja megkezdeni az Ukrajna megkerülésével Dél- és Közép-Európába (ezen belül Magyarországra) orosz földgázt szállító Déli Áramlat tervének megvalósítását.
        A Vedomosztyi orosz lap szerdán azt közölte, hogy a Déli Áramlat jövõjével kapcsolatos bizonytalanságok ellenére a  gázcsõgyártók nem álltak le azoknak a speciális csöveknek a  gyártásával és Bulgáriába történõ szállításával, amelyeket a vezeték teng alatti szakaszának az építéséhez használnak fel. 
        A lap úgy tudja, hogy a Fekete-tenger alatti elsõ vezeték létrehozásához 680 ezer tonnányi gázcsõre van szükség, ennek döntõ többsége már Bulgáriában van, csupán 10 ezer tonnányi vár elszállításra a gyártótelepekrõl. A gázcsövek 50 százalékát a német Europipe gyártja, másik 50 százalékát két orosz cég. 
        A tengerfenéki második vezetékszakaszhoz a csõszállítások a jövõ év kezdetén kezdõdnek és egyelõre senki sem mondta  fel az ezzel kapcsolatos szerzõdéseket. A második szakaszhoz a 335 tonnányi összsúlyú csõ 60 százalékát ugyanaz a két orosz cég szállítja, mint az elsõhöz, a másik 40 százalékát a Marubeni-Itochu és a Sumitomo. A lapnak nyilatkozó egyik forrás szerint a japán cégek már meg is kezdték a csövek leszállítását.


    « vissza az összes cikkhez