Segítünk vállalkozásának jelentős megtakarítást elérni energia költségei csökkentésével!


Megoldásainkkal Ön az alábbi előnyöket élvezheti!

- függetlenség az energiaszolgáltatóktól
- egyszerű és biztonságos üzemeltetés
- maximális komfort
- gyors megtérülést követő jelentős megtakarítás
- értéknövelő beruházás
- KÖRNYEZETTUDATOSSÁG


MEGOLDÁSAINK, TEKLA KAZÁN és IRSA-THERM KAZÁN KÍNÁLAT MEGTEKINTÉSE »
 • A környezeti és energiahatékonysági program forrásainak kilencven százalékát már elosztották
  Publikálva: 2017-02-23 17:01:04

  A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 2014-2020 közötti 869 milliárd forintos keretének mintegy kilencven százalékát már odaítélték, és eddig 812 milliárd forint támogatás elosztásáról született döntés - fejtette ki Csorna és térsége fideszes országgyűlési képviselője szerdán Kapuváron.     Gyopáros Alpár a Fertő-Hanság Nemzeti Park 1,7 milliárd forintos élőhelyrekonstrukciós beruházásának bemutatásakor közölte, Magyarország az európai uniós támogatások felhasználásának egyik éllovasa.
      Elmondta, a KEHOP további támogatási összegeit főként az energetikai ágon, azon belül is az otthon melege programban lehet majd elnyerni, a pályázatokat várhatón márciusban írják ki.
      Győr-Moson-Sopron megyében a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban eddig mintegy 11 milliárd 250 millió forint forrást nyertek el a pályázók, Kapuváron és térségében pedig 3,6 milliárd forintot.
      A Fertő-Hanság Nemzeti Park 2021 végéig tartó, száz százalékos támogatottságú élőhely rekonstrukciós programja a Hanság ökológiai állapotának javítását, az ökológiai folyamatok nyomon követését és az infrastruktúra bővítését szolgálja. A beruházás a Dunántúl legjelentősebb természetvédelmi projektje - ismertette a képviselő.
      A tavaly októberben Lébényben bejelentett programról Fersch Attila, a nemzeti park osztályvezetője elmondta, hogy a gyakorlati munkákat várhatóan augusztusban-szeptemberben kezdik el, a szükséges engedélyek beszerzése folyamatban van. 
      Emlékeztetett, hogy a projektben az állattartás feltételeit is javítják.
      Részletezte, hogy egyebek mellett 24 kilométer földutat újítanak fel, 61 kilométer hosszan csatornákat újítanak meg, iszapot kotornak a tómedrekből, és javítják azok vízellátását. Megtisztítják a területeket a nem őshonos növényektől, például a bálványfától, a selyemkórótól, a japán keserűfűtől és a gyalogakáctól. Helyreállítják az elcserjésedett, fás- és lágyszárú özönnövényekkel teli gyepterületeket, mezőgazdasági eszközöket szereznek be és megújítják a Hany Istók tanösvényt.
      Beszélt arról is, hogy a program ökológiai hatásait egy kisebb kutatási programmal követi majd a nemzeti park és élőhelytérképet is készítenek a Hanságról, amellyel a későbbi kezeléseket és a beavatkozási pontokat határozhatják meg. Ilyen élőhelytérképet a Fertő-tájról is készítenek. 
      Hámori György, Kapuvár polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az élőhelyfejlesztési beruházástól az ökoturizmus fellendülését várják.

  Forrás: MTI


  « vissza az összes cikkhez